Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης  χαρτιού που υλοποιεί ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, με την υποστήριξη της Κοινότητας των GREEN ANGELS και αφορά στην οργανωμένη ανακύκλωση σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια της πόλης. 
Το Πρόγραμμα είναι μια από τις δράσεις που εντάσσονται στις δημοτικές πολιτικές «Περιβάλλον- Χωροταξία- Βιώσιμη Ανάπτυξη» και οι οποίες θέτουν τις βάσεις για έναν σύγχρονο πράσινο Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την πρώτη συντονισμένη δράση προώθησης της ανακύκλωσης στα σχολεία, που ξεκίνησε την Τετάρτη 10/1 ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12/1, καθώς ένας κάδος τοποθετείται σε κάθε σχολική αίθουσα. Συνολικά τοποθετούνται 280 κάδοι σε όλα τα  νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης με στόχο τη διαμόρφωση φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών, της νέας γενιάς του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πέυκης κ. Αναστάσιος Β. Μαυρίδης, που ήταν παρών στην τοποθέτηση των κάδων και στην ενημέρωση των μαθητών την Τετάρτη 10/1  δήλωσε σχετικά: «Η ανακύκλωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και είναι σημαντικό οι νέοι της πόλης μας να γίνουν οι πρωταγωνιστές στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε να γίνει οργανωμένα, σε όλα τα σχολεία,  μια δυναμική δράση για την προώθηση της ανακύκλωσης, ξεκινώντας με το χαρτί ως πρώτο στόχο. Ευχαριστούμε θερμά την Κοινότητα των GREEN ANGELS για τη συνεργασία και όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που αγκαλιάζουν ζεστά αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.»


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.