Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) για την παρουσίαση του πρωτοπόρου ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Waste4Think» συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης -Πεύκης Τάσος Μαυρίδης.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης οικιακών υπολειμμάτων τροφής, σε συμφωνία με το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων της πόλης, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Χαλάνδρι τον Δεκέμβριο του 2016 (με εθελοντική συμμετοχή περίπου 250 νοικοκυριών) ενώ ύστερα από την επιτυχία της πρώτης αυτής φάσης θα γενικευτεί σταδιακά σε ολόκληρη την πόλη.

Κατά την τακτική εξάμηνη συνάντηση που πραγματοποιούν, οι εταίροι του προγράμματος από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν σε αυτό παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από την πρώτη φάση εφαρμογής καθώς και οι καινοτόμες τεχνολογίες ενώ συζητήθηκε ο σχεδιασμός της επόμενης φάσης.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ως Δημοτική Αρχή παρακολουθούμε με ενδιαφέρον κάθε πρωτοβουλία που αφορά σε φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές. Σήμερα συμμετείχα σε μια και άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με Ευρωπαϊκούς Εταίρους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστήμια. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση για μια νέα αντίληψη κύκλου ζωής με ολοκληρωμένα συστήματά διαχείρισης αποβλήτων με περιβαλλοντικές λύσεις καλές πρακτικές».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.