Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΩΑΚΙΜΙΔΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στην πρόσφατη Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ*, αναφορά του Δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, κ. Ιωακειμίδη, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών“ δεν είχε ιδέα”για το θέμα που εγείρει Απόφαση που ο ίδιος εξέδωσε για τις Σχολικές Επιτροπές.

Ειδικότερα, οι αιρετοί συζητούσαν την αριθμ.1940 Απόφαση του κ. Σκουρλέτη, που δημοσιεύθηκε στις 2/2/2018 (Φ.Ε.Κ. Β’ 310) τροποποιώντας προηγούμενη Απόφαση του 2011 του πρώην Υπουργού, κ. Ι. Ραγκούση. Η Υ.Α. - το κείμενο της οποίας σας είχε ήδη παρουσιάσει ο airetos.gr. http://www.airetos.gr/kede-ti-tha-syzitisoyn-simera-oi-dimarxoi.aspx - επέφερε, μεταξύ άλλων, ριζική ανατροπή στη σύνθεση των Σχολικών Επιτροπών. 

Την εισήγηση του θέματος είχε αναλάβει ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών. Ο κ. Δανιηλίδης τόνισε ότι η υπέρμετρη αύξηση του αριθμού των κρατικών εκπροσώπων στη σύνθεση των Δ.Σ. με Υ.Α. έρχεται σε αντίθεση με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ορίζουν τις Σχολικές Επιτροπές ως ν.π.δ.δ. των Δήμων διοικούμενα από αυτούς.Με αυτήν την Υ.Α., το Κράτος αφαιρεί από τη διοίκηση του Δήμου, που έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση,τη διοίκηση των Σχολικών Επιτροπών, επεσήμανε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι Νόμος δεν μπορεί να αλλάξει με Υπουργική Απόφαση. Πρότεινε λοιπόν, εκτός από τη λήψη πολιτικής απόφασης, και νομική παρέμβαση.

Και ενώ ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ, κ. Ζυγούρης ετοιμαζόταν να προβεί στη νομική τεκμηρίωση του ζητήματος, έκανε παρέμβαση ο κ. Ιωακειμίδης, δηλώνοντας τα εξής:
« Την Πέμπτη είχαμε το Σκουρλέτη, ως Π.Ε.Δ.Α., 40 Δήμαρχοι. Προφανώς μπήκε το θέμα. Και μπήκε με ένταση. Ο Σκουρλέτης δεν είχε ιδέα. Ούτε η 1η ούτε η τελευταία φορά είναι. Όταν λοιπόν του εξηγήθηκε το γιατί, νομίζω ότι κατάλαβε ότι είναι λάθος δρόμος. 
Η δική μου πρόταση είναι ότι ακόμα και εάν θέλουν να το αλλάξουν, δεν μπορούν να το κάνουν τρεχούσης της δημοτικής περιόδου. Είμαστε ένα χρόνο πριν τις εκλογές, δεν γίνεται να αλλάζει ο,τιδήποτε έχουμε φτιάξει. Αν έχουν άποψη που να λέει ότι πρέπει να έχουν πιο πολλούς Διευθυντές, ας το κάνουν στις αλλαγές που θα προβλέπουν με τον καινούριο νόμο. Είναι παντελώς παράλογο αυτή τη στιγμή, μεσούσης αυτής της περιόδου να αλλάζει. Παρακάτω το συζητάμε. 
Άρα λοιπόν, έχει πολλή μεγάλη σημασία, αυτό να μπει στο συρτάρι τώρα και να τελειώνει η ιστορία αυτή. Και νομίζω ότι αυτή είναι η άποψη όλων μας. Δεν υπάρχει Δήμαρχος που να έχει διαφορετική άποψη. Περιμένουμε λοιπόν αυτό να τρέξει και να διορθωθεί. Προφανώς θα ενώσουμε τη φωνή μας όλοι σε αυτή την κατεύθυνση και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να λέμε πολλά πολλά.»

Στη συνέχεια και ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ επιβεβαίωσε την αρχική Εισήγηση, δηλώνοντας ότι η Υπουργική Απόφαση είναι αντίθετη στο Νόμο, συγκεκριμένα στον Κώδικα Δήμων,

Επιπλέον των ανωτέρω, ο Επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απ. Κοιμήσης, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του θέματος και στην πρακτική κατεύθυνση, τονίζοντας στουςΣυναδέλφους του ότι εάν δεν γίνει άμεσα ανάκληση της Υ.Α., θα υπάρχει εμπλοκή στηνενταλματοποίηση των σχετικών δαπανών.

Σημειώνεται ότι το θέμα αποτυπώθηκε και στο Δ.Τ. της ΚΕΔΕ με την αναφορά ότι«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης η οποία προβλέπει την αλλαγή της σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών.Σε διαφορετική περίπτωση η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την ακύρωση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης με την οποία αλλάζει η σύνθεση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων. Να σημειωθεί ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει την σημαντική αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα είναι μέλη τους, γεγονός το οποίο θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα.».


ΠΗΓΗ: AIRETOS.GR

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.