Τη προβλεπόμενη, από το Σύνταγμα, διαβεβαίωση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, έδωσαν το πρωί τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου. Στη συνέχεια μετέβησαν στα υπουργεία τους και ανέλαβαν καθήκοντα.
Μετά τη διαβεβαίωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τους επιτρόπους κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.
Ακολούθως προήδρευσε της πρώτης, εθιμοτυπικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Απευθυνόμενος στα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι αναμένει από όλους συνεργασία, ανεξαρτήτως των πολιτικών και ιδεολογικών αντιλήψεών τους. Εξέφρασε επίσης πίστη στις δυνατότητες, στον επαγγελματισμό και την επιστημονική κατάρτισή τους. Προσέθεσε δε, πως για τον διορισμό τους έλαβε υπόψη και το νεαρό της ηλικίας τους.
Εκ μέρους όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη του.
«Έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και των προσδοκιών, όχι ως προς το πρωτόκολλο και το φαίνεσθαι, αλλά για να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που άρχισε πριν από πέντε χρόνια» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Επίσης τόνισε πως το νέο υπουργικό έχει πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων προς τους πολίτες, προσθέτοντας πως είναι πλήρως αντιληπτό ότι δεν έχουν θέση κομματισμοί, διακρίσεις και ερασιτεχνισμοί.
«Όταν αποφασίζεις να δεχθείς μια τέτοια πρόκληση, γνωρίζεις ότι δεν έχεις άλλη επιλογή από το να στρωθείς στη δουλειά» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης και διαβεβαίωσε ότι τα μέλη του Σώματος θα υπηρετήσουν με ευσυνειδησία για να δικαιώσουν την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.