Πραγματοποιείται, σήμερα, Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ.Α. (Κότσικα 4, Αθήνα) ημερίδα με θέμα, «Κατηγοριοποίηση των Δήμων» και με εισηγητές τους καθηγητές πανεπιστημίου, Νίκο Χλέπα και Γιάννη Ψυχάρη οι οποίοι και συνέταξαν τη μελέτη.
Στην παρουσίαση της μελέτης θα παρίστανται, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, οι Δήμαρχοι του λεκανοπεδίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους Δήμους Αττικής.

Οι μελετητές θα αναφερθούν στις βασικές κατηγορίες για τη νομική διαφοροποίηση των Δήμων της Αττικής τις οποίες και θα αναλύσουν διεξοδικά με την επισήμανση ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Το ζήτημα της «Κατηγοριοποίησης των Δήμων» απασχολεί άνω της διετίας μεγάλο τμήμα της αυτοδιοικητικής κοινότητας της χώρας με κοινή παραδοχή την αναγκαιότητα επίλυσης του, άποψη που συμμερίζονται, το ΥΠ.Ε.Σ, η ΚΕΔΕ και τα πολιτικά κόμματα.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και ειδικότερα ο πρόεδρος της, Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, αναφερόμενος στο θέμα της κατηγοριοποίησης των Δήμων, δήλωσε, ότι, «η αντιμετώπιση του είναι στις προτεραιότητες της Π.Ε.Δ.Α. και ευελπιστούμε ότι μέσα από το διάλογο που θα αναπτυχθεί με αφορμή τη μελέτη του Ν. Χλέπα και του Γ. Ψυχάρη θα φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.»



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

      12.00-12.10      Έναρξη- Χαιρετισμός του  κ. Γιώργου Ιωακειμίδη, Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη,
         Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α.
      12.10-12.30       Χαιρετισμοί:
ü  κ. Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ü  Πρόεδροι Π.Ε.Δ. Ελλάδος
                 
Παρουσίαση Μελέτης «Κατηγοριοποίηση των Δήμων»

      12.30-12.45       κ. Γιάννης Ψυχάρης, Καθηγητής Οικονομικής & Περιφερειακής 
                                     Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου

       12.45-13.00       κ. Νίκος Χλέπας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας  
                                     Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών

       13.00-15.00       Συζήτηση/Τοποθετήσεις

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.