Αποτέλεσμα εικόνας για αδωνης
Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα, από το ίδιο βήμα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, στον οποίο επιτέθηκε και για την αναφορά του ότι «θα ξανασυζητηθεί με τους δανειστές η μείωση των συντάξεων».
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και την στάση της ΝΔ, εφόσον γίνουν εκλογές και αναλάβει την εξουσία της χώρας, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του μονίμως υποστηρίζει ότι «σέβεται τις συμφωνίες της χώρας», λέγοντας ότι η Κυβέρνηση ως τις 21 Ιουνίου θα ψηφίσει στο νέο Μεσοπρόθεσμο την μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, τις οποίες το κόμμα του έχει καταψηφίσει – αν και χαρακτήρισε ως «αναπόφευκτους» τους σχετικούς νόμους - ζητώντας από το 2016 την διενέργεια εκλογών, προκειμένου να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση και διαφορετικές θέσεις της Κυβέρνησης έναντι των δανειστών.
Σε ότι αφορά τον «νόμο Κατρούγκαλου» ο κ. Γεωργιάδης, αφού είπε ότι «το Μνημόνιο δεν είναι “Ευαγγέλιο”, σημείωσε ότι η ΝΔ θα τον αλλάξει σε ότι αφορά το ύψος των εισφορών, δεν μπορεί όμως, λόγω της συμφωνίας με τους δανειστές, να διαφοροποιήσει την δρομολογημένη περικοπής των συντάξεων.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν κακές σχέσεις του Αδωνι Γεωργιάδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δε υπάρχει κανένα πρόβλημα, αποδίδοντας σε «ανθρώπους του Μαξίμου» την πηγή των εν λόγω δημοσιευμάτων.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εκτιμά ως πιθανή την διεξαγωγή εκλογών ως τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα κρεσέντο παροχολογίας απο την Κυβέρνηση, το οποίο όπως είπε θα είναι «χωρίς αντίκρισμα».
Αναφερόμενος σε δικαστικές αποφάσεις για παράνομες μειώσεις συντάξεων και μισθών, επί Κυβέρνησης Σαμαρά, είπε ότι είχαν αμέσως γίνει σεβαστές και μάλιστα αμέσως είχε επιστραφεί το 50% των περικοπών που είχαν κριθεί ως παράνομες από την Δικαιοσύνη κι είχε δρομολογηθεί η επιστροφή του υπόλοιπου ποσού.
Για το Σκοπιανό
«Η Ελλάδα δεν καίγεται να λυθεί το Σκοπιανό», αυτή είναι η θέση της ΝΔ για το επίμαχο ζήτημα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι η πΓΔΜ «καίγεται» να λυθεί το θέμα, ας έρθει να μας προτείνει μια ονομασία και αν μας καλύπτει καλώς, αν όχι, ας λυθεί αργότερα το ζήτημα, συμπληρώνοντας ότι η θέση του κόμματος είναι ότι «δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», ενώ αναφορικά με την χρήση του όρου «Μακεδονία» στην πιθανή νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, επανέλαβε την χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα ότι «κάτι τέτοιο είναι το επιθυμητό, αλλά δεν φαίνεται να είναι εφικτό».
Αναφορικά με τις πιθανές συμπράξεις μετά τις εκλογές, σε περίπτωση νίκης της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ό,τι σε κάθε περίπτωση θα αναζητηθούν συνεργασίες.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.