Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ομαδικό εργαστήριο πληροφόρησης και συμβουλευτικής  που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης με παράρτημα Ρομά  με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας και κοινωνικής ένταξης των πολιτών του Δήμου.
 
Το εργαστήριο με τίτλο  «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο εργασίας» απευθύνονταν σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης και ιδιαίτερα σε ανέργους που βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης από δομές εκπαίδευσης ή επανασχεδιασμού της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και χρειάζεται να συγκροτήσουν ένα πλάνο εργασίας.
Στο εργαστήριο αποτυπώθηκαν και αναλύθηκαν με αδρές γραμμές τα πεδία που αφορούν στις:
Α) τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας
Β) στις εργασιακές σχέσεις
Γ) επαγγελματικά περιγράμματα και
Δ) θέματα προσωπικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης,
προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν μια συνολική εικόνα για τα θέματα που χρειάζεται να λαμβάνουν υπόψη τους κατά την αναζήτηση εργασίας.
Η πρωτοβουλία αυτή του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης με Παράρτημα Ρομά αγκαλιάστηκε με θέρμη από ικανοποιητικό αριθμό δημοτών που είχαν τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στη κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας, αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους.
Το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστεί θερμά το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκης για την άψογη συνεργασία και σχεδιάζει  μελλοντικές δράσεις διευρύνοντας την υλοποίηση περαιτέρω επιμορφωτικών προγραμμάτων και με άλλα θεματικά/ γνωστικά πεδία.

Κέντρο Κοινότητας (Έλλης Αλεξίου 9 - Μενεμένη, Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 08:00-14:00) στα τηλέφωνα 2310729270/2310729273.

Παράρτημα Ρομά (Οδυσσέως Ανδρούτσου 2 – Δενδροπόταμος, Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 08:00-14:00) στα τηλέφωνα 2310771480/2310771607.
E-mail: kentrokoinotitas@ampelokipi-menemeni.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.