Μετά από παρέμβαση του κ. Παναγιώτη Ευαγγελίου στην Ένωση Κεντρώων για το θέμα της δυσοσμίας στον Πειραιά και συνεργασία του για τη διαμόρφωση του κειμένου της ερώτησης με τον αρμόδιο βουλευτή επί θεμάτων Περιβάλλοντος του κόμματος κ. Δημήτρη Καβαδέλλα, κατατέθηκε άμεσα στις 4/5/2018 ερώτηση με αριθμό 5650 προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.
Το κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:
«Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους του Δήμου Πειραιά και των όμορων δήμων η έντονη δυσοσμία που έχει διαπιστωθεί στην ατμόσφαιρα της περιοχής.
Το περιβάλλον είναι κομβικός παράγοντας στην ποιότητα ζωής κάθε πολίτη και η φροντίδα γι’ αυτό αποτελεί υποχρέωση όλων μας.
Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Σαλαμίνα) είναι περιοχές με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία, τόποι σημαντικών πολεμικών αναμετρήσεων και θυσιών αγωνιστών, που όμως διαχρονικά παραμελήθηκαν από αδιάφορες κυβερνήσεις στον βωμό του κέρδους.
Δεν αξίζει στους περήφανους κατοίκους αυτών των περιοχών η υποβάθμιση, αλλά αντίθετα αξίζει να απολαμβάνουν όμοιες συνθήκες ζωής με αυτές που απολαμβάνουν κάτοικοι άλλων περιοχών της Αττικής.
Αποκορύφωμα βεβαίως της σημερινής έκτακτης κατάστασης είναι το κλείσιμο σχολείων ένα βήμα πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


Κατόπιν των ανωτέρω
                                      Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
α) Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να διαπιστωθεί και να εξουδετερωθεί η αιτία πρόκλησης αυτής της περιβαλλοντικής υποβάθμισης;
β) Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες;»
Ο κ. Ευαγγελίου, Συντονιστής του Τομέα Παιδείας της Ένωσης Κεντρώων,  με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης δήλωσε: «Οι συμπολίτες μας στη Β’ Πειραιά τίμησαν το κόμμα μας στις εκλογές του 2015 και εμπιστεύτηκαν στην Ένωση Κεντρώων την εκπροσώπησή τους στη Βουλή. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι είμαι εδώ για να μεταφέρω στη Βουλή, τις ελπίδες τους, τα όνειρά τους, τα προβλήματά τους για μια περιοχή που όλες και όλοι αγαπάμε».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.