Αποτέλεσμα εικόνας για μπυρα
Ο εξαιρετικά ζεστός και ηλιόλουστος καιρός σε συνδυασμό με το Μουντιάλ, έχουν προκαλέσει μια τρελή δίψα για μπίρα σε όλη της Ευρώπη. Με όλο και μεγαλύτερες ποσότητες του αλκοολούχου αυτού ποτού να καταναλώνονται, τα μπαρ σε όλη την γηραιά Ήπειρο αρχίζουν ήδη να αισθάνονται την πίεση εν μέσω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα.
Εκτός κι αν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές CO2 αυξήσουν την παραγωγή του, η οποία δρα ως ενισχυτικό στα ποτά με ανθρακικό, οι πωλήσεις μπίρας και αναψυκτικών κινδυνεύουν να μειωθούν, ανέφερε η δανική ραδιοφωνία.
Ενώ η ζήτηση για ανθρακούχα ποτά έχει αυξηθεί εν μέσω ηλιοφάνειας και ζέστης, οι παραδόσεις διοξειδίου του άνθρακα έχουν σταματήσει σε ολόκληρη της Ευρώπη, με αποτέλεσμα την επικείμενη κρίση, όπως επιβεβαίωσε η μεγαλύτερη ζυθοποιία της Δανίας, η Carlsberg.
«Είχαμε τον καλύτερο Μάιο την τελευταία δεκαετία στη Δανία και στην υπόλοιπη Βόρεια Ευρώπη. Φυσικά, αυτό δημιούργησε μια πίεση στα ζυθοποιεία, με τα οποία είμαστε γενικά ικανοποιημένοι. Ωστόσο, λόγω των προβλημάτων με την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα που αντιμετωπίζουν πολλοί παραγωγοί του στην Ευρώπη, υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα με το διοξείδιο του άνθρακα για την παρασκευή μπίρας και την παραγωγή αναψυκτικών» δήλωσε ο διευθυντής Τύπου της Carlsberg, Κάσπερ Έλμπορν.
Η έλλειψη οφείλεται στο κλείσιμο αρκετών μονάδων αμμωνίας – μία από τις μεγαλύτερες πηγές CO2 σε τρόφιμα στην Ευρώπη – για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης, αναφέρει το Gasworld.
Σύμφωνα με το περιοδικό, στην Αγγλία υπάρχει αυτή την περίοδο, μόνο ένα μεγάλο εργοστάσιο διοξειδίου του άνθρακα που λειτουργεί και παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένο από τις εισαγωγές από την Σκανδιναβία και την Ολλανδία. Αυτή η έλλειψη έχει επηρεάσει τους παραγωγούς μπίρας στην Αγγλία, σύμφωνα με την British Beer and Pub Association.
Ο Γκάβιν Πάρτινγκτον, γενικός διευθυντής της British Soft Drinks Association, επιβεβαίωσε: «Η έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα σε όλη τη βόρεια Ευρώπη επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον τομέα των τροφίμων και ποτών. Οι παραγωγοί αναψυκτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνουν ενεργά μέτρα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τους προμηθευτές τους, προκειμένου να μετριάσουν τον αντίκτυπο καθώς και να εξετάσουν εναλλακτικές πηγές».
Πάντως, η νότια Ευρώπη φαίνεται να επηρεάζεται λιγότερο, ενώ η έλλειψη στο Βορρά προβλέπεται να υπάρχει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.