Αποτέλεσμα εικόνας για αποχωρηση ποταμιου
Με συντριπτική πλειοψηφία, οι βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού αποφάσισαν την αποχώρηση του κόμματος από το Κίνημα Αλλαγής, όπως είχε προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στην ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του κόμματος, υπέρ της αποχώρησης ψήφισαν 97 στελέχη ενώ «κατά» ετάχθησαν 16. Υπήρξαν επίσης πέντε λευκά. 
Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων
Αργότερα αναμένονται δηλώσεις του Σταύροτυ Θεοδωράκη ο οποίος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για τις επιλογές του, ανέφερε κατά πληροφορίες ότι είναι «υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Αποσύρθηκε τελικά και δεν τέθηκε προς ψηφοφορία η πρόταση του κείμενο του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου και του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεΐμάρογλου για παραμονή του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής, υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια).
Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι βουλευτές έκαναν έντονη αυτοκριτική για τη στάση τους, ενώ στήριξαν την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ποτάμι, «Ο Γ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού. Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν. O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι. Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του. O δε Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».
Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και άλλα στελέχη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Καρκατσούλης υπέβαλε την παραίτησή του. Προ ημερών είχε προειδοιποιήσει ότι θα παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ ακόμη και αν το Ποτάμι αποφασίσει να αποχωρήσει.

Θα μείνω στο @kinimallagis, ακόμη κι αν το Ποτάμι αποχωρήσει απ' αυτό, επειδή πρέπει να ισχυροποιηθεί το μετωπο των δυνάμεων που θα οδηγήσει στην πολιτική και κοινωνική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.