Σε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με Δημάρχους των Βορείων Προαστίων συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στις περιοχές των δήμων. Ο κ. Μαυρίδης στην παρέμβαση του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Δήμος μας αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα ασφαλείας. Το ίδιο το Αστυνομικό μας Τμήμα έχει επανειλημμένως γίνει στόχος επίθεσης. Επιθέσεις έχουν γίνει και σε ΑΤΜ τραπεζών, ενώ και τα περιστατικά εγκληματικότητας δεν είναι αμελητέα. Τo Τμήμα είναι υποστελεχωμένο σε σχέση με τις ανάγκες, ενώ οι φιλότιμοι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτό είναι επιφορτισμένοι με άλλα καθήκοντα που περιορίζουν τις δυνατότητες αστυνόμευσης» και συνέχισε: «Για αυτό τον λόγο ζητούμε την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, τη διεύρυνση των περιπολιών τόσο στις γειτονιές, όσο και σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μας (σχολικά συγκροτήματα, παιδικές χαρές κ.λπ.)». Ο Δήμαρχος επανέλαβε επίσης,  το αίτημα του Δήμου προς την Κυβέρνηση για τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας.
Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπετας, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης , ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου Σπυρίδων Σταθούλης και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κηφισιάς Μιχάλης Καυγαλάκης. Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Σώματος.

Η πορεία υλοποίησης των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση θα εξεταστεί στις αρχές του Αυγούστου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.