Με επισημότητα εορτάστηκαν και εφέτος τα «ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ» στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη.
Την παραμονή της γιορτής πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ναού η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου από την Μητρόπολη Ρόδου, την οποία συνόδευσε ο Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος και υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και Θηβών Γεώργιος. Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Γεωργίου συμπαραστατουμένου από τον Επίσκοπο Ολύμπου κ. Κύριλλο και τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου και των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στους γύρω δρόμους, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών καθώς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την Παρασκευή 29/6 κορυφώθηκαν οι εορτασμοί με το αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και ο Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη στις 3 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η εικόνα του Αγίου Φανουρίου θα μεταφερθεί πίσω στη Ρόδο.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Γιορτάσαμε, όπως κάθε χρόνο, τα ‘Πρωτόθρονα’ με την επισημότητα που ταιριάζει στη γιορτή και εφέτος είχαμε επιπλέον τη χαρά να προσκυνήσουμε την εικόνα του Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου από τη Ρόδο. Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες. Να είμαστε καλά να γιορτάσουμε και του χρόνου!»
Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την ιστοσελίδα: http://orthodoxia.info/

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.