Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε μούσι -Με νέο λουκ στα γραφεία του κόμματος [εικόνες]
Σημαντική παρέμβαση για τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση και τις κυοφορούμενες υποψηφιότητες από τον χώρο της ΝΔ έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ πίσω από τις κλειστές πόρτες της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Σχολιάζοντας μια τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλου Καμάρα για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για την ενιαία τους γραμμή στο θέμα του Κλεισθένη και για την επικοινωνιακή εκστρατεία που έγινε, ώστε να εξηγηθεί ότι ο Κλεισθένης θα λειτουργήσει υπονομευτικά για τις τοπικές κοινωνίες.
Υπογράμμισε, εκ νέου, ότι, εφόσον οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, η ΝΔ θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, για μα μην υπάρξει απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρά ταύτα, χτύπησε καμπανάκι για τα γαλάζια στελέχη, για την περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, να μην βιαστούν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, ούτε να προεξοφλήσουν επιλογές που θα γίνουν κατά τόπους. 
Τόνισε, παράλληλα, ότι όντως οι περιφερειακές εκλογές έχουν πιο πολιτικό χρώμα, αναφερόμενος παράλληλα στο έργο της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έχει συσταθεί υπό τον Νικήτα Κακλαμάνη. Ξεκαθάρισε ότι θα ληφθεί υπ’ όψιν η επιτυχής προϋπηρεσία δημάρχων που είναι εν ενεργεία και κάλεσε εκ νέου τα στελέχη του κόμματος να μην βιαστούν σε τοπικό επίπεδο και να μην σπεύσουν να προαναγγείλουν αποφάσεις που θα έχουν πολιτικό χρώμα και θα συνδέονται και με τις πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο. 
Παράλληλα, σχολίασε και την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφερόμενος εκτενώς στον τρόπο που η κυβέρνηση ασκεί την εξουσία της με κυνισμό, αλλά και στο ότι, όταν αναδειχθεί στην εξουσία η ΝΔ, θα το κάνει σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς. 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αυστηρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι «κυνικός λάτρης της εξουσίας που θα κάνει μαζί με τον Καμμένο ό,τι περνάει από το χέρι του για να μείνει στην καρέκλα του». Τόνισε, δε, ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι μάχη με τον λαϊκισμό, με το ψέμα, με τον κυνισμό, με τη συκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων. «Είναι μάχη με τον τρόπο που κάποιοι που αντιλαμβάνονται το ύφος και το ήθος της εξουσίας».
Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στον θεσμό των θεματικών γραμματέων που εισάγονται από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «δεν αναγνωρίζουμε, δεν νομιμοποιούμε και θα καταργήσουμετην επόμενη μέρα τον θεσμό των θεματικών γραμματέων». «Να είμαστε ξεκάθαροι και να κάνουν όλοι τα κουμάντα τους», είπε, τονίζοντας ότι πρόκειται για μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος. «Εμείς γενικούς γραμματείς κομματικούς με τον φερετζέ της ανεξαρτησίας δεν δεχόμαστε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε, δε, ότι οι γενικοί γραμματείς θα πρέπει να είναι κυβερνητικά στελέχη, λιγότεροι, και να είναι πολιτικά πρόσωπα που θα υλοποιήσουν συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης και των υπουργών που τους εποπτεύουν, χωρίς θητεία και χωρίς δεσμεύσεις. «Δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.