Σε εκκρεμότητα  παραμένει το θέμα της απομάκρυνσης του Δημήτρη Καμμένου από την αντιπροεδρία της Βουλής καθώς η κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα δεν θέλουν προς το παρόν να φτάσουν στα άκρα και να ενεργοποιηθεί η πρόταση μομφής κατά του αντιπροέδρου κάτι θα έχει γίνει για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά
Έτσι λοιπόν σήμερα στην διάσκεψη των προέδρων για ακόμη μια φορά τα περισσότερα μέλη της πίεσαν  τον κ.Καμμένο να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα στους Ανεξάρτητους Ελληνες οι οποίοι και την δικαιούνται.
Τόσο ο Πρόεδρος Νίκος Βούτσης όσο και οι αντιπρόεδροι Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) ζήτησαν από τον κ.Καμμένο να παραιτηθεί του αξιώματος ώστε να αποφευχθεί η κατάθεση πρότασης μομφής που θα μετατρέψει μια καθαρά «κανονιστικού τύπου» διαδικασία σε συζήτηση με χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης. 
Στους κυβερνητικούς βουλευτές φαίνεται όμως ότι το ποτήρι της υπομονής για τον κύριο Καμμένο έχει ξεχειλίσει έτσι στην διάσκεψη των προέδρων η Τασία Χριστοδουλοπούλου  υποστήριξε  πως θα πρέπει να καταργηθεί η θέση του κ. Καμμένου ή να του αφαιρεθεί ο λόγος εάν κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής μιλήσει για την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ, Βούτσης μιλώντας λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι δεν γίνεται να υπάρξει αυτή τη στιγμή αλλαγή  του κανονισμού για να καταργηθεί η θέση του κ.Καμμένου αλλά αυτό που συνέβη στη Βουλή θα είναι προηγούμενο για την επόμενη αλλαγή του κανονισμού προκειμένου να προβλεφθεί και μια τέτοια περίπτωση.
Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος παρά τις συνεχείς δημόσιες δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και να παραδώσει την αντιπροεδρία σήμερα φάνηκε διατεθειμένος να σκεφτεί τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς των  μελών της Διάσκεψης γι αυτό και δεσμεύτηκε να απαντήσει στον κ. Βούτση μέχρι την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή για το τι τελικά πρόκειται να πράξει κι αν θα παραδώσει την θέση του αντιπροέδρου ή όχι

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.