Να κλείσει ένα πιθανό ρήγμα στα Επιμελητήρια πριν καν αυτό...ανοίξει έσπευσε χθες η ΝΔ, μιας και έλαβε χώρα στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με 42 προέδρους επιμελητηρίων της χώρας.
Η συνάντηση αυτή είχε αποφασιστεί να γίνει ήδη από τη μέρα της διαγραφής του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου, η οποία είχε προκαλέσει εσωτερικές συζητήσεις στο κόμμα, ώστε να μην δημιουργηθούν φυγόκεντρες τάσεις για το κόμμα στον κρίσιμο χώρο των επιμελητηρίων.
Υπό αυτό το πρίσμα, τις προηγούμενες μέρες αποκρυσταλλώθηκε η λίστα των συμμετεχόντων, με γαλάζιες πηγές να σημειώνουν στο Reader.gr ότι δεν συμμετείχαν αυστηρά «γαλάζια» στελέχη, αλλά και πρόεδροι Επιμελητηρίων που βρίσκονταν στις «γαλάζιες παρυφές» και, εν πολλοίς, «απελευθερώθηκαν» από την διαγραφή του κ. Μίχαλου. Επιφορτισμένος, εν προκειμένω, με την προσπάθεια σύμπηξης του επιμελητηριακού μετώπου ήταν ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.
Τούτων δοθέντων, γαλάζιες πηγές μεταδίδουν ότι η συζήτηση που έγινε παρόντος του κ. Μητσοτάκη και συνεργατών του (Λ. Αυγενάκης, Σ. Πέτσας, Τ. Θεοδωρικάκος, Β. Ξυπολυτάς) ήταν σε καλό κλίμα και απολύτως επί της ουσίας, ενώ δεν ετέθη κάποιο ζήτημα για τη διαγραφή Μίχαλου. Τουναντίον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση έδωσαν το παρών επιμελητηριακά στελέχη που προέρχονταν από το στενό του περιβάλλον και τα οποία δεν ήγειραν καμία ένσταση, ενώ το μήνυμα των περισσότερων παρεμβάσεων των συμμετεχόντων συμπυκνωνόταν στην ανάγκη η πραγματική οικονομία να πάρει ανάσα, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που υπογράμμισαν την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, την οποία δεν περιέγραψαν ως κίνδυνο αποσταθεροποίησης της οικονομίας. 
Στο πλαίσιο της συζήτησης, δε, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να εμπεδωθεί ο ανοιχτός δίαυλος ΝΔ-Επιμελητηρίων. Μάλιστα, προς εμπέδωση της συνεργασίας, ζήτησε από τους παρισταμένους προέδρους των ανά την Ελλάδα επιμελητηρίων να του στείλουν από τρεις συγκεκριμένες προτάσεις που ο καθένας ιεραρχεί ως  σημαντικότερες για να βελτιώσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων ανά κλάδο χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αλλά και το σημαντικότερο έργο υποδομής που κατά την άποψή τους πρέπει να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα ανά νομό.