Με την ποινή «δις ισόβια» καταδίκασε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της άτυχης εφοριακού καθώς και για τη ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της, αδίκημα που επίσης επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Δικαστές και ένορκοι επέβαλαν την υψηλότερη τιμωρία που προβλέπεται για τις δύο βαριές πράξεις, καθώς δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 58χρονο που με δεκατέσσερις μαχαιριές εξόντωσε την 32χρονη με σκοπό να της πάρει την τσάντα που είχε μέσα πέντε ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του 58χρονου χωρίς κανένα ελαφρυντικό λέγοντας με νόημα: «Την αλήθεια την ξέρει μόνο αυτός και αν ποτέ θελήσει, ας την πει».
Ειδικότερα, η κ. Σωτηροπούλου δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό που προέβαλε απολογούμενος ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ακόμη ένα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας την άτυχη κοπέλα.
Η κ. Σωτηροπούλου μίλησε για τη θλίψη της 32χρονης μετά τον θάνατο στενού φίλου της και τις συχνές επισκέψεις της στο νεκροταφείο: Μία νέα κοπέλα, αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει, πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο».
Για τον κατηγορούμενο, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι παρακολουθούσε έναν μήνα την 32χρονη και πως «χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μίας κοπέλας και της οικογένειάς του». Είπε, ακόμη, πως ο 58χρονος «ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές». Αναφερόμενη στον «νόμο Παρασκευόπουλου» -βάση του οποίου είχε βγει από την φυλακή ο 58χρονος- η κ. Σωτηροπούλου επισήμανε πως ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε χωρίς να είναι έτοιμος να επανενταχθεί: «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις-τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα».
Κατά την εισαγγελέα είναι πιθανό «κάποιος άλλος» και όχι ο ίδιος ο Σοροπίδης να έχει συντάξει τα υπομνήματα, με τα οποία ο κατηγορούμενος, όντας ήδη προφυλακισμένος, άλλαξε την αρχική ομολογία του επικαλούμενος «εντολή» που έλαβε για την εφοριακό. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτή η άποψή της βασίζεται στις πάρα πολλές αντιφάσεις του κατηγορούμενου. «Αν βρει τον δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει» είπε η κ. Σωτηροπούλου για τον κατηγορούμενο, ενώ για την οικογένεια της Δώρας ανέφερε πως «δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί "έφυγε" αυτό το κορίτσι».
Η απολογία του κατηγορούμενου:
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Σοροπίδης υποστήριξε πως κάποιοι ήθελαν «να καθαρίσουν» την εφοριακό «και να το χρεώσουν σε εμένα» και ότι «από εμένα έφυγε περπατώντας». Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ένας δικηγόρος Αθηνών και ακόμη ένας με το ψευδώνυμο «Χάρης« τού ζήτησαν, έναντι αμοιβής, να τραυματίσει την εφοριακό «για να μείνει εκτός υπηρεσίας για τρεις με τέσσερις μήνες».
Έτσι, σύμφωνα με τον Σοροπίδη, κατά τη διάρκεια της πάλης που είχαν στο νεκροταφείο, έκοψε το χέρι της Δώρας και την τραυμάτισε στο πρόσωπο. «Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελό της, γυρνά, με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ, μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία, βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και πέντε ευρώ. Πέταξα το μαχαίρι και τη μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι», πρόσθεσε.
Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα.
Κατηγορούμενος: Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν χτύπησα εγώ τη μαχαιριά στην καρδιά.