Προκαλεί ο Ψινάκης για Μάτι: «Έκανα το καθήκον μου και έπεσα σε... θαλασσοταραχή!»
Σε απόλυτη ετοιμότητα για τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, ήταν ο Δήμος Μαραθώνα, όπως υποστηρίζει ο Ηλίας Ψινάκης, στις έγγραφες εξηγήσεις του προς τους εισαγγελείς πρωτοδικών που διενεργούν την έρευνα για  τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι  με τραγικό απολογισμό 99 νεκρούς.
«Πιστεύω πως κατέδειξα ότι ως δήμαρχος Μαραθώνα επιτέλεσα το καθήκον μου» αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο Δήμαρχος Μαραθώνα, αφού πρώτα εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συμπαράσταση προς τα θύματα και τους συγγενείς τους, «ακλόνητη πεποίθησή μου ειναι πως οι υπηρεσίες του δήμου ήταν από το πρωί της 23/7 σε απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή, αντέδρασαν ακαριαία και με απόλυτο συντονισμό, παρείχαν δε από τις πρώτες στιγμές κάθε δυνατή βοήθεια και αρωγή στους πληγέντες της πύρινης λαίλαπας».
Σύμφωνα με τον κ.Ψινάκη ο δήμος ήταν όσο καλύτερα προετοιμασμένος μπορούσε να είναι, με τα μέσα που διαθέτει, δίνοντας έμφαση στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων: «Καθημερινά το προσωπικό του δήμου αποδύεται σε μια τιτάνια προσπάθεια για καθαρισμούς, περισυλλογή ξερών χόρτων κλπ».
«Ο Δημος» αναφέρει σε άλλο σημείο του 28σελιδου υπομνήματος ο κ.Ψινάκης «δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα για την ακτογραμμή ούτε φυσικά για τις πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι».
«Με το σύνολο του προσωπικού του Δήμου που εντάσσεται στην πολιτική προστασία, στην κατάσβεση υπό τις οδηγίες της πυροσβεστικής , δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπήρχε ο,οτιδήποτε άλλο που μπορούσε να κάνει ο Δήμος».
Σχετικά με την απομάκρυνση των πολιτών, ο κ.Ψινάκης υποστηρίζει πως «ουδέποτε υπήρξε επίσημα ή ανεπίσημα, σήμα για οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών από την Πυροσβεστική, η οποία  είναι και η μόνη αρμόδια να το εισηγηθεί στο Δήμο που πλήττεται από την καταστροφή όταν δε η καταστροφή αφορά περισσότερους του ενός Δήμους, τότε η ευθύνη βαρύνει την Περιφέρεια».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.