Αποτέλεσμα εικόνας για καουκης
Στενάζουν από τα χρέη οι φορολογούμενοι.
Ο αριθμός των οφειλετών, κτύπησε κόκκινο.
Στο τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, αυξήθηκε κατά 585.000 άτομα.
Φτάσαμε στα 4.312 εκατομμύρια άτομα, δηλαδή στο 50% του πληθυσμού της χώρας, ηλικίας άνω των 18 ετών.
Ο κατάλογος των οφειλετών μεγάλωσε επικίνδυνα με το που μπήκαμε στο Σεπτέμβριο όπου είχαμε τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ να πληρώσουμε.
Ο φόβος είναι προ των πυλών για τις φορολογικές υποχρεώσεις του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αφού και στους δύο μήνες αυτούς έχουμε φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, αλλά και Τέλη Κυκλοφορίας, καθώς και πολλές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η κατανομή των οφειλών σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου του Προϋπολογισμού είναι η εξής:
Οφειλές έως 500 ευρώ έχουν 2,514 εκατομμύρια πολίτες.
Από 500 έως 10.000 ευρώ χρωστούν 1.508.923 πολίτες.
Από 10.000 έως 100.000 ευρώ χρωστούν 247.008 πολίτες.
Από 100.000 έως ένα εκατομμύριο εντοπίζονται 34.000 οφειλέτες .
Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση χορεύει με τα νταούλια την έξοδό της από τα δικά της μνημόνια καμαρώνοντας για τα υπερπλεονάσματα που επιτεύχθηκαν.
Δεν μας λέει όμως ότι αυτά τα υπερπλεονάσματα είναι από τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και από τη συνεχιζόμενη άτυπη στάση πληρωμών από το Δημόσιο προς τους φορολογούμενους και προς τους προμηθευτές του δημοσίου, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες έχουν ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά τη δέσμευση της Κυβέρνησης προς τους θεσμούς για μηδενισμό τους έως το τέλος του έτους ώστε να τροφοδοτηθεί με ρευστό η αγορά.
Και δυστυχώς, έχουμε αυτή τη στιγμή υγιής επιχειρήσεις που προμηθεύουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, Στρατό, Ναυτικό κ.λ.π. να μη μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό τους και τους φόρους τους και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κατάσχει σε ορισμένες περιπτώσεις και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αναγκάζοντας τους επιχειρηματίες να υποκύψουν στο σημερινό σύστημα εξουσίας και να το παρακαλούν με κάθε μέσο και τρόπο να τους δώσει κάτι από αυτά που τους οφείλουν.
Με αυτό τον τρόπο δολοφονεί την επιχειρηματικότητα και γι΄αυτό και δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα κατατάσσεται στην 108η θέση από πλευράς οικονομικής ελευθερίας. Βρισκόμαστε δυστυχώς στην ίδια θέση με χώρες όπως η Μποτσουάνα, ενώ μας ξεπερνούν αρκετές της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Υποσαχάριας Αφρικής!!!
Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει και τα όριά του. Η ζημιά που προκάλεσαν μέσα στα τρία χρόνια είναι μεγαλύτερη από ότι προκάλεσαν οι προηγούμενοι, αφού αυτοί ήξεραν τα πάντα και δεν είχαν κανένα άλλοθι.
Το να περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ την ανάπτυξη για να μας σώσουν μάλλον είναι ανέκδοτο, αφού κανένας δεν τους εμπιστεύεται, είτε εντός είτε εκτός της χώρας. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να οδηγήσουν τη χώρα για εκλογές, μήπως προλάβουμε και γλυτώσουμε κάτι από το συνεχές ξεπούλημα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.