Η στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη μέσω της εντολής ανοίγματος των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού αλλά και μελών της οικογένειάς του έχει λειτουργήσει συσπειρωτικά για το Κίνημα Αλλαγής σε μια συγκυρία που θεωρείται από όλους κρίσιμη καθότι οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου πλησιάζουν. Η σημερινή συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρώην Πρωθυπουργό στη βουλή είναι κατά πληροφορίες προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να αποτυπώσει και συμβολικά την ολόθερμη στήριξη της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ στον κ. Σημίτη. Είχε βέβαια προηγηθεί η σκληρή κόντρα της Φώφης Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στο κοινοβούλιο την προηγούμενη Τετάρτη, όταν η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε “αδίστακτους” τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. “Τώρα φτάνετε στον Κώστα Σημίτη, τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά στον Πρωθυπουργό, αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί μέσα στη βουλή το έργο που άφησε ο κ. Σημίτης, σχολιάζοντας πάντως σκωπτιακά τη δήλωσή του για τους “προσωρινούς” ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας.
Στο ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει πλήρως την επίθεση διεμβολισμού των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς, καθώς θεωρούν πως αποτελούν στρατηγικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της οροστικής επικράτησης στον προοδευτικό πολιτικό χώρο. Αυτό σχετίζεται και με τους ξαφνικούς έρωτες του Πρωθυπουργού με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, με την συνεχή του προσπάθεια να προβάλει το κόμμα του και τον εαυτό του ως τη μόνη αξιόπιστη μεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα. Η στόχευση είναι προεκλογική αλλά και μετεκλογική, στοχεύει δηλαδή στην μείωση της εκλογικής απήχησης του ΚΙΝΑΛ και στην ανάγκη ζύμωσης του κόμματος με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά. 
Τον πρώην Πρωθυπουργό υπερασπίστηκε χθες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Κεφάλαιο. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η προσπάθεια συκοφάντησης και αμαύρωσης του Κώστα Σημίτη έχει αμιγώς επικοινωνιακή διάσταση: “Στόχος είναι το πρόσωπο που ταυτίζεται με  το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας. Δεν αφορά μόνο το Κιναλ ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ αλλά τη Μεταπολίτευση και την ένταξη στην ΟΝΕ. Πρόκειται  για τη συνέχεια μια άθλιας και ευτελούς επιχείρησης, που οδηγείται από ήττα σε ήττα, εκθέτοντας τους εμπνευστές και τους χειριστές ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται δυστυχώς μέσα στη Δικαιοσύνη”, είπε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στο ΚΙΝΑΛ πάντως συνεχίζουν ένα διμέτωπο αγώνα, από τη μια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη για την σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - Καραμανλικών. Δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει πως σε Δικαστικό Βούλευμα του 2017, ο εισαγγελέας αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου, ύψος 147 εκατ. ευρώ, από πράξεις και παραλείψεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, κατά την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δικογραφία αυτή, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στη Βουλή, αμελλητί, όπως προβλέπεται, παρά το ότι προέκυψε η εμπλοκή πολιτικών προσώπων». «Η Δικαιοσύνη οφείλει  να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Όλα στο φως, για όλους και για όλα. Από σημερινό, όμως, δημοσίευμα της εφημερίδας, προκύπτει ότι αυτά, για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,δεν ισχύουν. Κινείται με σχέδιο εξόντωσης αντιπάλων και κάλυψης ημετέρων και συμμάχων», υποστηρίζει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.