Μοναδικό τρόπο για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτός ο δρόμος εξασφαλίζει καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες.
Ο Ζάεφ μίλησε σε εκδήλωση βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με θέμα την Συμφωνία των Πρεσπών και την διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σ' αυτήν σημείωσε πως η Συμφωνία, καθιστά την πΓΔΜ κράτος αναγνωρισμένο από όλους, «χωρίς να θίγονται η ταυτότητα των πολιτών και η γλώσσα και χωρίς να αλλάζει σημαία, εθνόσημα και εθνικό ύμνο».
Πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ο στόχος «για τον οποίο αγωνίστηκαν οι προηγούμενες γενιές», για ένα κράτος «που δεν θα αμφισβητείται». Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ υπογράμμισε ακόμα ότι η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος βάσει των προβλεπόμενων από την Συμφωνία των Πρεσπών «δεν έχει τίποτα το αμφιλεγόμενο» και ότι τα σχέδια των τροπολογιών, που δόθηκαν στην δημοσιότητα, συνάδουν με το διεθνές δίκαιο, καθώς και με τα συμφέροντα και την προοπτική της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ibna.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.