Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη Νέα Ζηλανδία να επαναφέρει τη θανατική ποινή, μετά το μακελειό με τους 50 νεκρούς, ενώ προειδοποίησε τον δράστη ότι θα πληρώσει την επίθεση σε δύο τεμένη.
«Σκότωσες με ειδεχθή τρόπο 50 αδέλφια μας. Θα το πληρώσεις. Αν δεν το κάνει η Νέα Ζηλανδία, εμείς ξέρουμε πώς να σε κάνουμε να το πληρώσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», είπε ο Ερντογάν για τον Μπρέντον Τάραντ, τον 28χρονο μακελάρη του Κράιστσερτς, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση. Ο Ερντογάν μάλιστα ανέφερε ότι κακώς η Τουρκία κατάργησε τη θανατική ποινή πριν από 15 χρόνια και πρόσθεσε ότι η Νέα Ζηλανδία πρέπει να αλλάξει το νομοθεσία ώστε ο δράστης του μακελειού να είναι αντιμέτωπης με τη θανατική ποινή.
Ο Τούρκος πρόεδρος κάνει συνεχείς αναφορές στο μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη στήριξη στο κόμμα του, το AKP, ενόψει των τοπικών εκλογών της 31ης Μαρτίου. Μάλιστα και στη συγκέντρωση της Τρίτης προβλήθηκαν αποσπάσματα από το βίντεο της φρίκης, που έδειχναν τον Τάραντ να πυροβολεί στο ένα από τα τεμένη στα οποία επιτέθηκε. Και αυτό παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η απόφαση του Ερντογάν να προβληθούν αυτά τα πλάνα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του το περασμένο σαββατοκύριακο, κάτι που έκανε τον οποίο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, Γουίνστον Πέτερς, να προειδοποιήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες της χώρας του που είναι στο εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.