Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας



Σε μια περιοχή που ζουν 75.000 κάτοικοι και που το καλοκαίρι ο πληθυσμός του νησιού υπερτριπλασιάζεται, όσοι έχουν την ατυχία να χρήζουν ιατρικής φροντίδας έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Επισκέφτηκα σήμερα το κέντρο υγείας Σαλαμίνας και οι διαπιστώσεις που έκανα ήταν τρομακτικές.Ειλικρινά λυπάμαι.

 Εν έτει 2019 διαπίστωσα πρόβλημα με την αποχέτευση.Με την κοινή ομολογία των εργαζομένων υγείας διαπιστώθηκε η υπερχείλιση των ακαθαρσιών και η κατάληξη αυτών στο δρόμο. Μεγάλο πρόβλημα φάνηκε πως υπάρχει με τη θέρμανση (προβληματικός λέβητας, προβληματικά θερμαντικά σώματα).


Διαπιστώθηκε πως μέρος του κτηρίου χρειάζεται θερμομόνωση και υγρομόνωση. Εξήχθη ,επίσης ,το συμπέρασμα πως υπάρχουν υπερβολικά μεγάλες ελλείψεις σε ειδικότητες ιατρών, καθώς καθημερινά επισκέπτονται το κέντρο υγείας 150-170 άτομα.


Βασικό παράδειγμα ειδικότητας που εκλείπει είναι αυτό του παιδιάτρου, το οποίο είναι ανεπίτρεπτο. ΝΤΡΟΠΗ!!!


Το τάμα και η προσευχή είναι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει το ακτινολογικό μηχάνημα, καθώς χρονολογείται από το 1975. Υπάρχει ακτινολόγος, αλλά το μηχάνημα του υπερήχου το έχουν «δανείσει» σε άλλο κέντρο υγείας και υπήρξε ενημέρωση πως όταν ολοκληρωθούν τα ραντεβού στο άλλο κέντρο υγείας ΘΑ το επιστρέψουν. ΠΟΤΕ δηλαδή!!




Όμως, το βασικότερο πρόβλημα για το οποίο δεν ευθύνεται το Κέντρο Υγείας 
αλλά το ΕΚΑΒ είναι πως για το ασθενοφόρο που βρίσκεται στο νησί υπάρχει μόνο σε μια βάρδια. Δηλαδή θα πρέπει να αρρωσταίνουμε αναλόγως με τη βάρδια, προκειμένου να εξυπηρετηθούμε (Θεός φυλάξει).

Επειδή τα θέματα υγείας μας αφορούν όλους και στην υγεία δεν υπάρχουν ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος να ενημερώσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε αυτή η κατάσταση να αποτελέσει παρελθόν. Θα επανέλθω σύντομα!

Συγχαρητήρια στο διευθυντή και σε όλο το προσωπικό του κέντρου υγείας Σαλαμίνας, που παρ'όλες τις ελλείψεις, ανταποκρίνεται άρτια στις υποχρεώσεις του!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.