Ο Μάικ Πομπέο με κίτρινη γραβάτα

 Τι κι αν ο Λευκός Οίκος δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα την απομαγνητοφώνηση του επίμαχου τηλεφωνήματος του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του. Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται για αυτή την επικοινωνία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, συμμετείχε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Το συγκεκριμένο τηλεφώνημα, που έγινε τον Ιούλιο, είναι στο επίκεντρο της έρευνας που ξεκίνησε η Βουλή των Αντιπροσώπων, με το ερώτημα της καθαίρεσης του Τραμπ.
Στην επικοινωνία του με τον Ζελένσκι, ο Τραμπ πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος είναι γιος του Τζο Μπάιντεν. Ο τελευταίος θα είναι πιθανότατα ο αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020. Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο δεν θα δημοσιεύσει τη δική του απομαγνητοφώνηση του τηλεφωνήματος. «Υπάρχουν κάποια πράγματα και μικροδιαφορές που πιστεύω ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν», δήλωσε ο Ουκρανός, αλλά συμπλήρωσε: «Οπως βλέπετε, δεν υπάρχουν μυστικά».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.