Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ
Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε τους όρους με τους οποίους θα μπορούσαν να δοθούν στη δημοσιότητα τα στενογραφημένα πρακτικά από τις συνομιλίες του Βλαντιμίρ Πούτιν μα τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρόεδρος της επιτροπής για θέματα κατασκοπείας, στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, είπε ότι Δημοκρατικοί θέλουν να μάθουν το περιεχόμενο των συνομιλιών Πούτιν- Τραμπ. Η δημοσιοποίηση των στενογραφημένων πρακτικών μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας, τόνισε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. Αν οι ΗΠΑ κάνουν τέτοιες προτάσεις, η Ρωσία είναι έτοιμη να τις συζητήσεις, συμπλήρωσε.

«Φυσικά σε κάποιο βαθμό η δημοσιοποίηση τους είναι δυνατή μόνο υπό τον όρο της αμοιβαίας συνεννόησης των μερών, καθώς υπάρχει τέτοια πρακτική στην διπλωματία. Γενικά η πρακτική της διπλωματίας δεν προβλέπει παρόμοιου είδους δημοσιοποιήσεις. Ομως εάν υπάρξουν από τους Αμερικανούς κάποια σήματα, θα το συζητήσουμε», ανέφερε συγκεκριμένα ο Πεσκόφ.

Το θέμα για τις συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν άνοιξε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του Αμερικανού προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα ο Τραμπ πίεσε τον Ουκρανό να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του Τζο Μπάιντεν που πιθανόν θα είναι αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.