Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργειο οικονομικων

Συμπληρωματική σελίδα, για την υποβολή ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα, θα ανοίξει την Πέμπτη στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Προβλήματα έχουν διαπιστωθεί στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, κυρίως σε περιπτώσεις που ΑμεΑ έχουν δηλωθεί ως εξαρτώμενα μέλη νοικοκυριού, αλλά κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Επίσης, προβλήματα υπήρξαν και για ανέργους με εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ, που απέκτησαν παιδί μέσα στο 2019.
Ποιοι θα πάρουν ως τις αρχές του 2020 το κοινωνικό μέρισμα

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, θα λάβουν το επίδομα το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους. Επιπλέον, για την εξυπηρέτηση των πολιτών ήδη λειτουργούν δύο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, το πρωί της Τετάρτης είχαν κάνει επιτυχημένα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 150.000 νοικοκυριά. Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το «προεκλογικό επίδομα που ονόμασε 13η σύνταξη».

«Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020. Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας», αναφέρει ακόμη το υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.