Τοξοβόλος περιπολικό

 Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην Αγία Παρασκευή, ο δραπέτης που είναι γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Εκτός από τον «τοξοβόλο», οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες και σε δύο ακόμη γυναίκες, μία εκ των οποίων ήταν στενή συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφτασε στα ίχνη του «τοξοβόλου», Γιάννη Μιχαηλίδη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος ήταν υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετό καιρό. Υπενθυμίζεται ότι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε αποδράσει από τις φυλακές Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο.
Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι ετοίμαζαν «χτύπημα»

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. είναι το ενδεχόμενο οι τρεις συλληφθέντες να σχεδίαζαν κάποιο «χτύπημα», αφού μέσα στο κλεμμένο ΙΧ όπου επέβαιναν εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια. Μάλιστα, τα δύο πιστόλια τα είχαν πάνω τους ο «τοξοβόλος» και η συνεργάτιδα της Ρούπα, με σφαίρα στις θαλάμες.

Μετά τη σύλληψή τους στην Αγία Παρασκευή, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν οι δραστηριότητες των συλληφθέντων, αλλά και το εάν εμπλέκονται σε κάποιες έκνομες ενέργειες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ώρα, ερευνάται και το ενδεχόμενο να έχουν κάποιο κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Ο «τοξοβόλος» και οι υπόλοιποι συλληφθέντες

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης, είχε προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές όταν το περασμένο Ιούνιο απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Στην Τίρυνθα ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος του Συντάγματος» συνοδεύει τον νεαρό από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Τότε, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σχετικά με το τόξο, όταν ρωτήθηκε, εκείνος υποστήριξε πως ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Τόνισε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για συμβολικούς λόγους.
Οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν

Οσον αφορά τις δύο γυναίκες που επέβαιναν στο κλεμμένο ΙΧ, πρόκειται για μια 28χρονη συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», η οποία είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και στον Αγιο Δημήτριο. Η δεύτερη γυναίκα είναι μια 26χρονη, φίλη του «τοξοβόλου του Συντάγματος».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.