Χάρτης που δείχνει τα κρούσματα του κοροναϊού
 Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού αλλάζει διαρκώς και ένας χάρτης παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, μας δείχνει πόσο γρήγορα γίνεται αυτό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο αριθμός των θυμάτων έχει ανέβει δραματικά τις τελευταίες ώρες, φτάνοντας τους 170 – μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 38 θάνατοι – ενώ ο αριθμός των ατόμων που νοσούν είναι πάνω από 7.700 σε όλο τον κόσμο.

 Ο χάρτης του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας Συστημάτων του Πανεπιστημίου John Hopkins, παρακολουθεί τις περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο πίνακας συλλέγει στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και την κινεζική ιστοσελίδα DXY, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας και το CCDC. Τα αποτελέσματα καλύπτουν την παγκόσμια εικόνα των περιπτώσεων κοροναϊού σε πραγματικό χρόνο.

Κάνοντας κάποιος κλικ, μπορεί να εντοπίσει περιοχές όπου οι ασθενείς έχουν διαγνωσθεί με κοροναϊό – όσο περισσότερες περιπτώσεις είναι σε μία περιοχή, τόσο μεγαλύτερη είναι και η κουκκίδα στον χάρτη (αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη κουκκίδα είναι στην επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε και η επιδημία κοροναϊού). Ο χάρτης παρακολουθεί, επίσης, και τους θανάτους, συνολικά και ανά πόλη.
Χρήσιμος για το κοινό αλλά και για την επιστημονική κοινότητα

Η Λόρεν Γκάρντνερ, διευθύντρια του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας Συστημάτων και καθηγήτρια - πολιτικός μηχανικός του John Hopkins, δήλωσε ότι ο χάρτης δεν είναι απλώς μια πηγή για το κοινό, αλλά και οι υπάλληλοι υγείας μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν, κατεβάζοντας τα δεδομένα, κάτι που θα βοηθήσει στην έρευνα για τον κοροναϊό στο μέλλον. «Κατασκευάσαμε αυτό τον πίνακα επειδή νομίζουμε ότι είναι σημαντικό για το κοινό να κατανοήσει την κατάσταση της επιδημίας, καθώς εκτυλίσσεται με πλήρως διαφανείς πηγές δεδομένων» ανέφερε. «Για την ερευνητική κοινότητα, τα δεδομένα αυτά θα γίνουν πολύτιμα εργαλεία καθώς θα συνεχίζουμε να τα συλλέγουμε με την πάροδο του χρόνου».

Όπως μπορεί να δει κανείς στον χάρτη, υπάρχουν πάνω από 6.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στην ηπειρωτική Κίνα και περίπου 100 σε όλο τον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.