Διαδηλωτές με κεριά μετά την αποκάλυψη πως το Ιράν κατέρριψε το Boeing
Ο άνθρωπος που ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, όπου διακρίνεται ένας πύραυλος να πλήττει το ουκρανικό αεροσκάφος στο Ιράν, τέθηκε υπό κράτηση, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Fars
έσματα της έρευνας, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει τον πύραυλο του Ιράν να βάλει το Boeing, θα παρουσιαστούν στους πολίτες σύντομα, συμπληρώνει το Fars, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κατάρριψη και πριν το Ιράν επιβεβαιώσει το περιστατικό, οι New York Times έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο πύραυλος να χτυπά το Boeing, το οποίο στη συνέχεια συνετρίβη.
Το Ιραν ανέλαβε την ευθύνη της κατάρριψης του Boeing

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για το πυραυλικό πλήγμα που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους στο Ιράν, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 176 επιβαινόντων. Για αρκετές ημέρες, η Τεχεράνη αρνούνταν τις αναφορές ξένων κυβερνήσεων πως η κατάρριψη του Boeing προήλθε από δικό τους λάθος.

Ωστόσο, το περασμένο Σάββατο, το Ιράν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους, τόσο οι ΗΠΑ, όσο όμως και ο Καναδάς και η Μεγάλη Βρετανία. Η έρευνα για τις συνθήκες τους δυστυχήματος στο Ιράν συνεχίζεται, με Ουκρανούς εμπειρογνώμονες να έχουν λάβει από το Ιράν τα μαύρα κουτιά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.