Η 21χρονη Μαρία Γκουανταλούπε Λόπεζ Εσκιβέλ, επικεφαλής καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό
Ένα μεγάλο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφεραν οι Αρχές στο Μεξικό με τον θάνατο της διαβόητης “La Catrina”, νονού της μαφίας των καρτέλ ναρκωτικών.


Η Μαρία Γκουανταλούπε Λόπεζ Εσκιβέλ, γνωστή ως μία από τους επικεφαλής ενός από τα πιο επίφοβα καρτέλ ναρκωτικών της χώρας, του New Generation, σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στη διάρκεια επίθεσης κατά μελών των δυνάμεων ασφαλείας στο Μιτσοακάν του Μεξικό. Η 21χρονη “Catrina” επιτέθηκε μαζί με μια άλλη γυναίκα και έξι άνδρες της κατά των αστυνομικών, αλλά δέχθηκε μια σφαίρα στο λαιμό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε.


Superstar του Instagram στο Μεξικό
Aλλά εκτός από μια από τις κορυφαίες δολοφόνους του καρτέλ New Generation, στην οποία είχαν απαγγελθεί στο παρελθόν κατηγορίες και για απαγωγές και εκβιασμούς, η Μαρία Γκουανταλούπε Λόπεζ Εσκιβέλ ήταν και αστέρι του Instagram στο Μεξικό με δεκάδες χιλιάδες ακολούθους καθώς πόζαρε συχνά με ένα χρυσό Καλάσνικοφ και προκλητική αμφίεση σε φωτογραφίες που αναρτούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/la-catrina-nekri-star-instagram-basilissa-ypokosmoy-mexiko
Τον περασμένο Οκτώβριο η Λόπεζ ήταν επικεφαλής σε μια ενέδρα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 αστυνομικοί. Μέλη του καρτέλ της έστησαν καρτέρι σε μια φάλαγγα οχημάτων της αστυνομίας στην τοποθεσία Αγκιλίλα, περίπου 600 χιλιόμετρα δυτικά της Πόλης του Μεξικό και αφού σκότωσαν τους αστυνομικούς έγραψαν σε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα το όνομα της εγκληματικής οργάνωσης Jalisco Nueva Generacion (CJNG) καθώς και απειλητικά μηνύματα κατά αστυνομικών που υποστήριζαν αντίπαλα καρτέλ.

Στο Μιτσοακάν, μια πολιτεία που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι σε εξέλιξη ένας αμείλικτος πόλεμος μεταξύ αντιπάλων εγκληματικών οργανώσεων. Σχεδόν 36.000 άνθρωποι έχασαν πέρυσι τις ζωές τους στο Μεξικό. Το κύμα βίας στη χώρα οφείλεται εν πολλοίς στη δράση συμμοριών όπως το πανίσχυρο καρτέλ CJNG, που εμπλέκεται στο εμπόριο ναρκωτικών, τις απαγωγές και τους εκβιασμούς οι οποίες συχνά έχουν διασυνδέσεις με άτομα στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.