Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου και θα συμμετέχουν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ενδεχομένως της Μεγάλης Βρετανίας.
«Θα συναντηθούμε στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη (17 Μαρτίου)», δήλωσε ο Ερντογάν.
«Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Ο Μητσοτάκης πρέπει να διαβάσει τη διεθνή συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πρέπει να μάθουν και να αποδεχτούν ότι η συμπεριφορά τους στα σύνορα είναι δολοφονική. Θα δείξουμε τις φωτογραφίες προσφύγων που τους έχουν βγάλει τα ρούχα στα Ηνωμένα Έθνη», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Daily Sabah.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως οι ελληνικές Αρχές έχουν σκοτώσει τέσσερα με πέντε άτομα. 
«Η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορα και να αφήσει τους πρόσφυγες να πάνε σε άλλες χώρες. Η Τουρκία σηκώνει όλο το βάρος», είπε ο Ερντογάν.
Παράλληλα επανέλαβε ότι η Τουρκία έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα για την κατάπαυση του πυρός και την προστασία των αμάχων στην Ιντλίμπ της Συρίας «και τώρα η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της».