«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι"» δήλωσε τη Δευτέρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά την ανακοίνωση των μέτρων περιορισμού σε όλη τη χώρα.
«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο χρόνος… πάγωσε

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων, μοιάζει σαν να πάγωσε ο χρόνος στη γειτονική χώρα… Οι δρόμοι είναι έρημοι, ενώ ελάχιστοι είναι οι τουρίστες που επισκέφθηκαν σήμερα μνημεία και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης έκαναν το βράδυ της Δευτέρας οι Ιταλοί, οι οποίοι είναι ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος.
Υπάλληλοι βρίσκονταν στην είσοδο των σούπερ μάρκετ για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι έκαναν με ηρεμία ουρά έξω από τις πόρτες με τα καρότσια τους.
Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη αλλά και σαπούνια και αντισηπτικά φεύγουν πρώτα από τα ράφια, σαν σε καιρό πολέμου, δήλωσε ένας καταστηματάρχης που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ansa.