Με ανοικτή επιστολή από τον Πανελλήνιο σύλλογο ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολής κ Ζαμπούκη.

Η επιστολή
Κύριε δήμαρχε
από την ημέρα της εκλογής σας δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε επαφή προκειμένου να σας συγχαρούμε για τα νέα σας καθήκοντα.
Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα Λουτρά Τραϊανούπολης, τα οποία απέχουν 14 περίπου χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Ως σύλλογος έχουμε επισκεφτεί πάρα πολλές φορές τη συγκεκριμένη Λουτρόπολη και εκείνο που διαπιστώσαμε τελευταία είναι το ένα  μερικό κλείσιμό της και όχι την ανάπτυξη που περιμέναμε.
Ο προηγούμενος δήμαρχος, κατά καιρούς με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου αλλά και της αρχαιολογικής υπηρεσίας, μάς έδινε την εντύπωση ότι κάτι καλό θα υλοποιηθεί σε αυτή την ιστορική Λουτρόπολη, από τη στιγμή, μάλιστα, που βρίσκεται πλησίον μιας Πόλης δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, Στα τόσα χρόνια που παρακολουθούμε την υπόψη Λουτρόπολη μάλλον διαπιστώνουμε το αντίθετο. 
Σχετικά με τα προβλήματα του Έβρου πληροφορηθήκαμε ότι στο υπάρχον ξενοδοχείο θα στεγαστούν προσωρινά οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής μιας και δεν υπάρχει  κίνηση λουόμενων. Επειδή, όπως γνωρίζετε, στη χώρα μας ισχύει κατά κόρο το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσωρινή αυτή κατάσταση δεν θα διαιωνισθεί όπως  με φιλοξενία προσφύγων σε άλλες λουτροπόλεις της χώρας μας. 
Θέλουμε κύριε Δήμαρχε να μας ενημερώσετε, αν η νέα διοίκηση του δήμου σκοπεύει να αναβαθμίσει τη λουτρόπολη μιας και έχει αναγνωριστεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου τουρισμού «ΦΕΚ 1148΄, τεύχος Β΄, 2016».
Ένα άλλο θέμα που θα θέλαμε να θίξουμε είναι η εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου (5 αστέρων), το οποίο θα διαθέτει τις ανάλογες εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες για τη νεολαία μας. Επισημαίνουμε δε ότι όλες οι σύγχρονες λουτροπόλεις διαθέτουν μεγάλες πισίνες και όχι μπανιέρες. Η μελέτη αυτή, εφόσον είναι στα σχέδιά σας, θα πρέπει να προβλέπει την αξιοποίηση όλου του χώρου γύρω από τη λουτρόπολη με αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα περιπάτου, διαδρόμους για ποδήλατα κλπ 
Στην πρώτη μας αυτή επιστολή κύριε δήμαρχε δεν θέλουμε να επεκταθούμε περαιτέρω. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρετε και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας εφόσον περάσουν τα γνωστά γεγονότα της υγείας και τα αρκετά προβλήματα του Έβρου .
Με αυτά τα λίγα θα περιμένουμε τη δική σας απάντηση αλλά και τη δική σας πρόσκληση για μία συνάντηση μεταξύ υμών αντιπροσωπείας του συλλόγου.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο πρόεδρος 
Ανέστης Αναστασιάδης  


Υ.Γ.ΠΑΛΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών του οικισμού Τραιανούπολης αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και η Τουριστική Ιαματική επιχείρηση του Δήμου(ΤΙΕΔΑ.). Μέσα από την προγραμματική σύμβαση θα ανακαινισθεί το ξενοδοχείο και το εστιατόριο, θα αναδειχθούν οι σπουδαίες αρχαιότητες ενώ θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 50 θέσεις εργασίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.