Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακησ μακρον
Οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο ήταν το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ανγκέλα Μέρκελ και τον Εμάνουελ Μακρόν.


Αυτό αποκάλυψε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για το προσφυγικό μεταναστευτικό. Η επιστολή όπως είπε ο κ.Κουμουτσάκος εστάλη στις 16 Μαρτίου μια ημέρα πριν την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό η επιστολή περιέγραφε το τι γίνεται στα σύνορά μας – που είναι και ευρωπαϊκά – με τους εκβιασμούς της Τουρκίας που επιχειρεί να στείλει μαζικά μετανάστες. «Περιελάμβανε και την διάσταση της παραβίασης βασικών διατάξεων του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου με την χρήση ανθρώπων για την επίτευξη αλλότριων σκοπών» ανέφερε αρχικά ο κ. Κουμουτσάκος για να προσθέσει «η ίδια επιστολή περιλαμβάνει τις ελληνικές προτάσεις που αφορούν τρεις τομείς. Την ενίσχυση της παρουσίας της Frontex. Τον μηχανισμό χρηματοδότησης ώστε στην περίπτωση της Τουρκίας να είναι αντιστρόφως ανάλογος με την ροή μεταναστών προς την Ελλάδα, δηλαδή όσο περισσότερους στέλνουν τόσο να μειώνονται τα χρήματα. Και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού για την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο ώστε να επιστρέφονται και όσοι έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα. Ουσιαστικά η επιστολή περιλαμβάνει τις θέσεις της Ελλάδας για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.