Αναφορικά με το κρούσμα κορωνοϊού (SARS-coV-2) σε γονέα μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου αλλά και σε σχέση με την γενικότερη εξέλιξη του φαινομένου, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έστειλε το ακόλουθο μήνυμα :

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Αναφορικά με το κρούσμα κορωνοϊού (SARS-coV-2) σε γονέα μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο του σχολείου έως και τις 22 Μαρτίου 2020. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί για πολλά σχολεία της χώρας και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνέχεια.

Αναφορικά με τη λειτουργία των υπόλοιπων σχολείων του Δήμου μας και μετά από ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων, ο Δήμος Διονύσου, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Καρυστινού, έστειλε αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας,  για το προσωρινό κλείσιμο του συνόλου των σχολικών μονάδων του Δήμου Διονύσου, για προληπτικούς λόγους. Αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος παιδείας, σε συνεννόηση μαζί μου, ζήτησε από το Υπουργείο Αθλητισμού να προβεί:

Α) σε  προσωρινή αναστολή των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, 
Β) ή εναλλακτικά σε αναβολή των προγραμματισμένων αγώνων των αθλητικών σωματείων του Δήμου Διονύσου, προκειμένου να είναι εφικτό το προληπτικό κλείσιμο των αθλητικών χώρων μας χωρίς τον κίνδυνο επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων προς τους συλλόγους.

Υπογραμμίζεται, σε κάθε περίπτωση, ότι η τελική απόφαση αναφορικά με τα ως άνω αιτήματά μας λαμβάνεται από την Πολιτεία και όχι από το Δήμο Διονύσου.

Θα ήθελα ακόμη να σας διαβεβαιώσω ότι η διοίκησή μας, από την πρώτη στιγμή και χωρίς καθυστέρηση, έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για τον περιορισμό μετάδοσης της επιδημίας (προληπτικές απολυμάνσεις, κλείσιμο ΚΑΠΗ, αναστολή εκδηλώσεων, αυξημένα μέτρα καθαρισμού κλπ).

Ωστόσο δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή όλο το 24ωρο. Αυτές τις δύσκολες στιγμές απαιτείται σοβαρότητα και ψυχραιμία από όλους. Ο Δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί με υπευθυνότητα και το επόμενο χρονικό διάστημα».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.