Ακολουθεί η απάντηση του Δήμου Διονύσου σε σημερινό δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας Zougla.gr.
“Κε Διευθυντά,
Σε απάντηση δημοσιεύματός σας με ημερομηνία 13-5-2020 και τίτλο «Η αθλιότητα και το σκουπιδαριό στους δρόμους του Δήμου Διονύσου» που υπογράφει συντάκτης σας ή αναγνώστης με τα αρχικά ΠΚ, σας γνωρίζουμε τα             κάτωθι:
Με καθημερινή εποπτεία και μέριμνα της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Διονύσου, οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουν καθαρό το Δήμο μας.

Οποιοσδήποτε καλόπιστος, μπορεί να αντιληφθεί ότι το στοίχημα για να παραμείνει καθαρός ένας Δήμος περιαστικός, ο οποίος εκτείνεται σε 7 Δημοτικές Κοινότητες, κερδίζεται καθημερινά, μέρα με τη μέρα ενώ τα αποτελέσματα φαίνονται σε βάθος χρόνου.
Η νέα διοίκηση του Δήμου μας μέσα σε λίγους μήνες έχει βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την καθαριότητα, σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο είναι λογικό να υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάποια προβλήματα και δυσλειτουργίες που προσπαθούμε να επιλύσουμε, είτε τροποποιώντας τα δρομολόγια αποκομιδής, είτε διερευνώντας νέους τρόπους ελέγχου της συνολικής διαδικασίας. Την ίδια στιγμή υπάρχουν, όπως κι εσείς θα γνωρίζετε, απαράδεκτες συμπεριφορές από μεμονωμένους πολίτες, οι οποίοι δεν επιδεικνύουν ατομική ευθύνη, πετώντας ανεξέλεγκτα σκουπίδια, κλαδιά και μπάζα.
Τα απορρίμμματα στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης, που εμφανίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύσατε, συσσωρεύτηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε η υπηρεσία είχαν απομακρυνθεί από τις 11 Μαΐου. Επιπλέον, δεν καταγράφηκε κανένα αίτημα απομάκρυνσης των σκουπιδιών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Novoville που διαθέτει ο Δήμος. Τα εν λόγω απορρίμματα απομακρύνθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο προγράμματος που είχε ήδη εκπονηθεί και τυχαία συνέπεσε με το δημοσίευμά σας (σας επισυνάπτουμε τις σχετικές φωτογραφίες).
Σε ότι αφορά τα βαρέως τύπου μηχανήματα που έχει εγκαταλείψει ο εργολάβος στην Άνοιξη, αφορούν σε έργο της Περιφέρειας Αττικής. Σε κάθε περίπτωση η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου έχει εδώ και καιρό στείλει έγγραφο για την απομάκρυνση των μηχανημάτων, χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής ανταπόκριση. Ο Δήμος Διονύσου θα συνεχίσει την πίεση προς την Περιφέρεια και τον εργολάβο.
Τέλος αναφορικά με το ύφος του δημοσιεύματος και κάποιους ατυχείς χαρακτηρισμούς, θα θέλαμε μόνο να υπογραμμίσουμε ότι στο Δήμο δεν υπάρχουν «τσιράκια» αλλά αιρετοί και εργαζόμενοι που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες για να παραμείνει ο Διόνυσος καθαρός.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση της απάντησής μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.