Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη με χαρακτήρα κατεπείγοντος ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα εξετάσει το πώς φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση με τα εκατοντάδες νέα κρούσματα και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της  συνεδρίασης της επιτροπής των επιστημόνων αύριο Πέμπτη και είναι πιθανό ν’ αλλάξει επίπεδο συναγερμού και να πάει στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 του «αυξημένου κινδύνου» στον Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας και Ασφαλείας.

Η ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη ήταν έντονη, καθώς μέσα σε λίγες μέρες έφθασε σε αριθμό κρουσμάτων την Αττική.

Μάλιστα, παράγων ανησυχίας είναι ότι στα χθεσινά 291 αλλά και στα σημερινά 384 κρούσματα της συμπρωτεύουσας δεν υπάρχει πλήρης αντανάκλαση της εικόνας, με δεδομένο ότι τη Δευτέρα, λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου, δεν λειτουργούσαν πλήρως όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια της πόλης. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στις συσκέψεις που γίνονται έχει εκφράσει έντονο προβληματισμό για τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης.

Υπό αυτό το πρίσμα και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μητροπολιτικό κέντρο και όχι για μια μικρή περιφερειακή ενότητα, η Θεσσαλονίκη…φλερτάρει έντονα με το επίπεδο 4 και το lockdown. Επίσης, σε οριακή κατάσταση είναι και η περιφερειακή ενότητα της Λάρισας, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε κόκκινο επίπεδο μπαίνουν τα Ιωάννινα και οι Σέρρες, παρά τον χρόνο που δόθηκε στις δύο περιφερειακές ενότητες.