Σε Ημερίδα της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων) με θέμα την ψυχική υγεία, τη νοητική στέρηση και τις επιπτώσεις του Covid-19, συμμετείχε την Πέμπτη 3/12 ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, .

Ο κ.Καλαφατέλης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στα δικαιώματα των ΑμεΑ και χαρακτήρισε σπουδαίο το έργο που επιττελεί η Ένωση :

 «Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ κε Εμμανουηλίδη, αγαπητοί Συμμετέχοντες,

Εκ μέρους του Δήμου Διονύσου να χαιρετίσω κι εγώ τη σημερινή Ημερίδα της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ για την ψυχική υγεία, τη νοητική στέρηση και τις επιπτώσεις του Covid-19, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Εγώ να πω ότι  ως Δήμαρχος γνωρίζω από πρώτο χέρι το σπουδαίο έργο της Ένωσής σας, καθώς έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Δήμο μας το Παράρτημα της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ στην Άνοιξη.

Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν δραστήριες Ενώσεις σαν την δική σας, που βοηθούν και στηρίζουν ουσιαστικά  τα άτομα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, βελτιώνοντας την καθημερνή τους διαβίωση αλλά τελικά και την ποιότητα ζωής τους, μέσω της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, η οποία μας βρίσκει εν μέσω πανδημίας, θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη στήριξή μου στα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με ειδικά χαρίσματα και να ευχηθώ πολύ σύντομα ο Covid-19 να αποτελέσει παρελθόν για όλους μας.

Δε θέλω να σας καθυστερήσω άλλο. Θα καταλήξω λέγοντάς σας ότι ο Δήμος μας είναι πάντα δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε.

Τέλος, να ευχηθώ Καλές Γιορτές για εσάς και τις οικογένειές σας  και κυρίως για όλα τα παιδιά, τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να ζήσουν και να αισθανθούν αυτές τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έρχονται.

Καλή συνέχεια στις εργασίες της Ημερίδας σας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.