Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών με θέμα: «Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε περιοχές της Β’ Πειραιά. Βελτίωση υποδομών οδικής ασφάλειας».

Πολλά είναι τα κρούσματα τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους και τις κεντρικές λεωφόρους της Νίκαιας, πολλά εκ των οποίων είναι δυστυχώς θανατηφόρα και ιδίως στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, στην οδό Λαοδικείας καθώς επίσης και στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη μεταξύ των Δήμων Νίκαιας και Κορυδαλλού.
Λόγω του γεγονότος ότι κάθε χρόνο θρηνούμε πολλά θύματα και κι ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας συνεπεία τραυματισμού από τροχαίο ατύχημα.
Επειδή η δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης αποτελεί δικαίωμα του πολίτη.
Επειδή πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στις περιοχές της Β’ Πειραιά και ιδίως στα προαναφερθέντα οδικά δίκτυα.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1) Υπάρχει προοπτική αύξησης της αστυνόμευσης και των μέτρων ελέγχου από την Τροχαία, άρα και προοπτική για την παροχή επιπλέον μέσων (ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή) στα τμήματα της Τροχαίας που είναι αρμόδια για την περιοχή της Νίκαιας και του Κορυδαλλού;
2) Σε ποιες βελτιωτικές ενέργειες θα προβεί το αρμόδιο υπουργείο ως προς την σήμανση στις περιοχές της Β’ Πειραιά;

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.