Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου σε συνεργασία με το Τμήμα Διαβούλευσης & Εθελοντισμού σας προσκαλούν στην Εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 19:00, διαδικτυακά μέσω livestreaming από το Κανάλι του Δήμου Διονύσου στο YouTube, στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3wixehE , με θέμα: «Δασικές Πυρκαγιές, η Προστασία των Πολιτών και η μεγάλη σημασία της προετοιμασίας των Οικισμών».

Κεντρικός Ομιλητής είναι ο κ. Μιλτιάδης Αθανασίου, Dr (ΕΚΠΑ), ειδικός στις Δασικές Πυρκαγιές, MSc στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών καταστροφών.

Στο πάνελ θα είναι επίσης οι:

κ.Γιάννης Καλαφατέλης, Δήμαρχος Διονύσου.

κ.Μανώλης Κόκκαλης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διονύσου.

κ.Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας E.Α., Ειδικός στην Διαχείριση Κρίσεων. Μέλος της Υποστηρικτικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΥΟΔΚ) των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004».

κ. Απόλλων Κούνης, Υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου.

κ. Σεβαστή Χόνδρου, Προϊσταμένη του τμήματος Διαβούλευσης & Εθελοντισμού, η οποία θα παρουσιάζει και θα συντονίζει την συζήτηση.

Οι πολίτες που θα παρακολουθούν ζωντανά την εκδήλωση θα μπορούν να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους στο email diavoulefsi-ethelodismos@dionysos.gr

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (www.m-athanasiou.gr)

Είμαι διδάκτορας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, έχω M.Sc. στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και είμαι πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η διδακτορική μου διατριβή, με τίτλο "Συμβολή στην επιλογή της καλύτερης μεθόδου πρόβλεψης της συμπεριφοράς δασικών πυρκαγιών για την Ελλάδα", χρηματοδοτήθηκε σε ένα μέρος της, από τη Διεθνή Ένωση για τις Δασικές Πυρκαγιές (International Association of Wildland Fire) διαμέσου της υποτροφίας για υποψήφιους διδάκτορες (Doctoral Student Scholarship Award) για το έτος 2014.

Έχω σημαντική εμπειρία στην καταστολή δασικών πυρκαγιών, στην εκπόνηση μελετών διαχείρισης φυσικών καταστροφών και έχω επίσης εργαστεί ως μέλος πληρώματος πυροσβεστικού ελικοπτέρου για 5 αντιπυρικές περιόδους, συγκεκριμένα ως ιπτάμενος Σύνδεσμος του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) σε πυροσβεστικό ελικόπτερο Sikorsky S-64 (Type I).

Στα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα, περιλαμβάνονται η τεκμηρίωση και ανάλυση της συμπεριφοράς των δασικών πυρκαγιών, η μέτρηση, μοντελοποίηση και διαχείριση της δασικής καύσιμης ύλης και ο αντιπυρικός σχεδιασμός.

Συνεργάζομαι με το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το WWF Ελλάς, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και άλλους οργανισμούς. Επίσης, πραγματοποιώ εκπαιδεύσεις σχετικές με τις δασικές πυρκαγιές σε επαγγελματίες και εθελοντές πυροσβέστες, σε στελέχη υπηρεσιών και πολίτες κατόπιν σχετικών προσκλήσεων, με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισής τους, την μείωση της διακινδύνευσης κατά τη δασοπυρόσβεση, την υποστήριξη της αποτελεσματικής και αποδοτικής καταστολής και την προστασία του γενικού πληθυσμού.

Έχω διδάξει το αντικείμενο των δασικών πυρκαγιών σε δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα καθώς και τα μαθήματα “Τοπογραφία – Γεωπληροφορική στις Πυροσβεστικές Επιχειρήσεις” και “Γεωπληροφορική GIS” στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ως ωρομίσθιος τακτικός καθηγητής. Συμμετείχα σε διεθνή ομάδα ειδικών που υλοποίησε εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης 25 επιλεγμένων Αξιωματικών του Π. Σ. για τις δασικές πυρκαγιές, στην Πυροσβεστική Ακαδημία το 2019.Είμαι κριτής στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά International Journal of Wildland Fire (IJWF) και South-Eastern Europe Journal of Economics (SEEJE).

Από το 2000 έως και το Σεπτέμβριο του 2003, ήμουν ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών "Προμηθέας" (Α.Μ.: 32), υπηρέτησα τα έτη 2006 και 2007 ως εθελοντής πυροσβέστης (Α.Μ. 01Ε114),στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, από το 2008 έως και σήμερα είμαι Ειδικευμένος Εθελοντής Πολιτικής  Προστασίας (Α.Μ.: 41) και είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής (full instructor) BLS (Basic Life Support) κατά ERC (European Resuscitation Council) (ERC-830-907957). Επίσης, έχω σημαντική εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και κατέχω Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης  (Κωδικός Πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ: ΕΒ 33862).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.