Μετά από συντονισμένες προσπάθειες Μώραλη και Καψοκόλη και αρωγό τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ Κώστα Κατσαφάδο , με πλήρη συνεννόηση με τον   σύλλογο των μικροπωλητών έχουμε την επαναλειτουργία του ιστορικού παζαριού στον Πειραιά,  στην πλατεία Ιπποδαμείας.

                             Με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ Κατσαφάδο Κώστα

                       Ανάμεσα σε μικροπωλητές της Κυριακάτικης αγοράς

Μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου (καθαριότητας, οδοποιίας, αρχιτεκτονικού, δημοτικής αστυνομίας) καθάρισαν ήδη την περιοχή ενώ με την βοήθεια των τοπογράφων δημιούργησαν τις διαγραμμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού,  δηλ πέντε μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων οι οποίοι πρέπει να είναι 1 επί 5 και διάδρομοι περίπου δύο μέτρων.


Ο Αντιδήμαρχος Γρηγ. Καψοκόλης ελέγχει με τον κ Αντώνη Σκάρπα αν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Εχει  γίνει ο τελευταίος έλεγχος των τοπογραφικών από τον αντιδήμαρχο κ. Καψοκόλη, και εστάλησαν στην γενική γραμματεία Εμπορίου και την ελληνική αστυνομία για την επανεκκίνηση του κυριακάτικου παζαριού και σήμερα πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας, για τους συνολικά 130 περίπου πάγκους των πωλητών, κατόπιν κλήρωσης των θέσεων εφαρμόστηκε  το σύστημα μονά/ζυγά ή άλλη χωροταξική διάταξη σε διαγώνια κατεύθυνση πάλι όμως με την διαδικασία μονά/ζυγά.



Ο Αντιδήμαρχος ζήτησε  να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα για να μπορέσουν  να δουλέψουν οι επαγγελματίες μιας  και ο συγκεκριμένος κλάδος της οικονομίας  έχει πληγεί τρομερά .

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.