Ο Ρουβίκωνας απειλεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εφ΄ όλης της ύλης εξαπέλυσε στη δευτερολογία του στη Βουλή στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ένα προς ένα τα σημεία που έθιξε ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του δευτερολογία.
Σχολιάζοντας την καταδίκη των απειλών του Ρουβίκωνα προς το πρόσωπό του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «το πρόβλημα δεν είναι τόσο το γεγονός ότι μια οργάνωση στοχοποιεί με αυτό τον τρόπο έναν πολιτικό αρχηγό. Το πρόβλημα είναι ότι εσείς σήμερα δεν δώσατε σημασία στις υπόλοιπες αναρτήσεις που έκανε ο Ρουβίκωνας για τις επιθέσεις».
«Πώς είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες αναρτήσεις, από τη στιγμή που γίνονται επώνυμα;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης; «Δείχνετε επιλεκτική ανοχή σε αυτές τις ομάδες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί». Σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού για «ισες αποστάσεις» όσον αφορά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος της ΝΔ ξαναδιάβασε την πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ, όπου γινόταν λόγος για «φασιστική επίθεση πατριδοκάπηλων».
«Όσο για την προσπάθειά σας να ισχυριστείτε ότι η ΝΔ έχει ιδεολογική συγγένεια με τη ΧΑ, εσείς με τη ΧΑ ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση, εσείς με τη ΧΑ επιχειρήσατε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Κάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό να κοιτάξει προς τον συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο. «Μήπως κάτι δεν πάει καλά στη συγκυβέρνηση; Γιατί ο κ. Καμμένος έχει κανένα δίμηνο να εμφανιστεί στην Ολομέλεια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Το μόνο που σας ενώνει με τον κ. Καμμένο είναι ο εθνολαϊκισμός και η καρέκλα», προσέθεσε.
Όσο για τα την περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να ρωτήσει τη…Φώφη Γεννηματά, μιας και ο κ. Ψωμιάδης είχε πάει να ψηφίσει στις εκλογές του Κιν. Αλ. Τον Νοέμβριο του 2017. «Καμία σχέση δεν έχει ο κ. Ψωμιάδης με τη ΝΔ», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είδε το τυρί, αλλά όχι τη φάκα, σε ό,τι αφορά την ονομασία Μακεδονία του Ίλιντεν».
«Το πρόβλημα με τη Δημοκρατία του Ίλιντεν είναι ότι το ίδιο το όνομα αποτελεί σύμβολο αλυτρωτικών διαθέσεων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι, μέχρι να υπάρξει κατηγορηματικη διάψευση από τον πρωθυπουργό, εικάζει ότι «το ζήτημα αυτό είναι ακόμα στο τραπέζι. «Ίσως γι’ αυτό επικοινώνησε μαζί σας ο κ. Πενς και η κ. Μέρκελ», προσέθεσε. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της οικονομίας, παρουσιάζοντας εκ νέου τα ‘τρία ψέματα» του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτεύον την «καθαρή έξοδο» και υπογράμμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αβυσσαλέες διαφορές.
«Θέλετε ένα πλαδαρό κράτος και μεγάλους φόρους», ανέφερε. «Εγώ δεν τάζω λαγούς με πετραχήλια, ξέρω ότι αν δεν κάνουμε συμμάζεμα στο κράτος, δεν μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τις προσλήψεις στον δημόσιο. «Μείνετε εσείς με αυτή τη φορολογία, με αυτό το κράτος, με τα πελατειακά σας ρουσφέτια», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «η μετενσάρκωση όλων των δεινών που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία». «Ζητώ από τους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα, γιατί ξέρω τι θα γίνει πολιτικά», είπε τέλος ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις αναφορές ότι «τρομάζει τους επενδυτές» με τις δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι προσβλέπει σε μια πολιτική αλλαγή».