Εκτενή επεισόδια σημειώθηκαν στη νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα της εκδήλωσης που λάμβανε χώρα στον εκθεσιακό χώρο και δεν είναι άλλο από τη «Συμφωνία των Πρεσπών» για το όνομα της πΓΔΜ.
Ομάδα διαδηλωτών, προσπάθησε να εισβάλλει στη χώρα σπάζοντας την πόρτα της νότιας πύλης της ΔΕΘ. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ και τότε ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το μέρος τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.
Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ. Η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Τσιμισκή, Λεωφόρο Στρατού και Αγγελάκη.είχε διακοπεί μέχρι αργά το βράδυ.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν τέσσερις προσαγωγές.
Νωρίτερα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεννόηση με την αστυνομία είχαν αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης η οποία αρχικά θα γινόταν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, έπειτα από απειλές που δέχθηκαν μέσω ανακοίνωσης από οπαδούς του ΠΑΟΚ.
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα πάρουμε άδεια από τους ακροδεξιούς
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας» τονίζει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ. Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καθιστά και την ίδια μέρος του».