Οι δύο ομάδες έπαιξαν προσεκτικά στο πρώτο μέρος, τα έδωσαν όλα στο δεύτερο, αλλά εν τέλει καμία δεν έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το ΟΑΚΑ. Ο Κώστας Φορτούνης που πέρασε στο ημίχρονο άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού δημιουργώντας το 1-0 που έκανε ο Βρουσάι το 56', ενώ από την άλλη ισοφάρισε ο Σιμόες -που γιόρταζε τα γενέθλιά του- στο 79' έπειτα από κόρνερ του εξαιρετικού Γκαρσία.


Το ματς

Από τις πρώτες στιγμές του αγώνες φάνηκε πως ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση. Ηταν κακό το γήπεδο, με την χθεσινή βροχή όμως έγινε χείριστο και οι ποδοσφαιριστές δεν έδειχναν σιγουριά στα πατήματά τους. Το ματς ξεκίνησε με δυνατά μαρκαρίσματα και τον Λετονό διαιτητή να σφυρίζει με το παραμικρό δείχνοντας πως δεν θα επιτρέψει να ανάψουν τα αίματα.

Αμφότερες οι ομάδες έδειχναν πως δεν προτίθενται να πάρουν ρίσκα. Ετσι έπαιζαν με ασφάλεια. Εδιωχναν τη μπάλα με κάθε ευκαιρία, ενώ όταν δεν έβρισκαν ανοικτούς χώρους γυρνούσαν στους τερματοφύλακες. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 18' με τον Αραμπί να παίρνει δυνατή κεφαλιά και τον Τσιντώτα να διώχνει στη γωνία του. Το ρολόι έπρεπε να γράψει 35' για να απειλήσει η ΑΕΚ με το κόρνερ του Γκαρσία να παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα και τον Εμβιλά να διώχνει στη γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να φύγουν στην αντεπίθεση, αλλά έκοψε η άμυνα της ΑΕΚ. Αυτά ήταν όλα κι όλα όσα... ξεχώρισαν από το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να παίζουν συντηρητικά το ντέρμπι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό. Σε αυτό βοήθησαν οι αλλαγές του Μαρτίνς που πέρασε στο ματς Καμαρά και Φορτούνης. Ο διεθνής άσος απευθείας έδειξε πως μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Αρχικά δημιούργησε μια φάση η οποία ολοκληρώθηκε με ένα κακό σουτ του Αραμπί, ενώ στο 56' ξεκίνησε τη φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Βρουσάι. Αρχικά ο επόπτης έδειξε οφσάιντ, όμως εμφανώς καλυπτόταν ο διεθνής εξτέμ.

Από την άλλη ο Ολιβέιρα που μπήκε στην θέση του Ανσαριφάρντ έδειχνε πιο κινητικός και απασχολούσε την αντίπαλη άμυνα. Ο Λιβάγια επίσης ήταν αρκετά καλός προσπαθώντας να δημιουργήσει χώρους, ωστόσο η ΑΕΚ δεν έπαιρνε βοήθειες από τα μπακ της. Ενα σουτ του Μάνταλου στο 69' το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Σα ήταν μια σημαντική φάση της ΑΕΚ μετά το γκολ του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες μάλιστα πάγωσαν εξαιρετικά τον ρυθμό όταν το ματς πέρασε στο τελευταίο 20λεπτο.


Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 79ο λεπτό με τον Γκαρσία να εκτελεί ακόμα ένα εξαιρετικό κόρνερ, τον Σιμόες να πηδά ψηλότερα από τον Εμβιλά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 90' ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, έσπασε τη μπάλα η οποία αναπήδησε μπροστά στον Τάνκοβιτς που δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση από τη μικρή περιοχή. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, όμως ο Τσιντώτας φυλούσε μια μεγάλη επέμβαση για το τέλος για να κρατήσει την ισοπαλία για την ομάδα του.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (70' Παουλίνιο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (85' Ινσούα), Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστιτσιτς (70' Σάκχοφ), Γκαρσία, Λιβάγια (70' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (46' Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα (46' Φορτούνης), Βρουσάι (82' Ραντζέλοβιτς), Αραμπί.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.