Ικανοποίηση επικρατεί στη ΝΔ ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας της Κυριακής για την εκλογή προέδρων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων του κόμματος, αλλά και συνέδρων για το επόμενο τακτικό συνέδριο.
Αυτό προκύπτει μετά την αποκρυστάλλωση των στοιχείων για τα οικονομικών ενήμερα μέλη του κόμματος που θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι την Κυριακή και τα οποία θα είναι 155.335 πολίτες. Μάλιστα, όπως παρατηρούν από τη ΝΔ, 27.896 μέλη είναι εντελώς καινούργια, μιας και δεν ήταν μέλη του κόμματος ούτε στις εσωκομματικές εκλογές του 2015, με επιτελείς της οδού Πειραιώς να εκτιμούν ότι η στρατηγική ανοίγματος του κόμματος απέφερε καρπούς. 
Ως προς τα δημογραφικά στοιχεία του εκλεκτορικού σώματος, περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.Υπάρχει επίσης ικανοποιητική γεωγραφική κατανομή των εκλογέων στην επικράτεια καθώς σε κάθε κάλπη από τις 339 που θα στηθούν σε όλη την Ελλάδα κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες, ενώ εκλογές θα γίνουν σε όλους τους νομούς και σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας.
Παράλληλα, με βάση τα γαλάζια στοιχεία, σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών του κόμματος θα ξεπεράσει το 50%.
Την Κυριακή, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ψηφίσει στο Περιστέρι, «Η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης», δήλωσε, σχολιάζοντας την εσωκομματική διαδικασία και με εμφανή ικανοποίηση, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.